top of page
Boy Raising Hand
balans.jpeg

coaching of training op de praktijk of op uw locatie

Welk gedrag kan ik het beste laten zien om hoogsensitieve kinderen tegemoet te komen? Met die vraag zal je als ouder of leerkracht heus wel worstelen als je hoort dat je met een hoogsensitief kind te maken hebt. Maar wist je ook dat 1 op de 5 mensen hoogsensitief is? Dat betekent dat je in een klas van 20 al 4 hoogsensitieve kinderen zit. Alleen hebben niet alle kinderen er heel veel last van.

Het is wel zo dat wanneer een hoogsensitief kind onder stress komt te staan op school of thuis, meer geneigd is om ziek te worden dan niet-hoogsensitieve kinderen.

Tijdens de coaching bij RAAK leer je als leerkracht hoe je voor deze kinderen een positief groepsklimaat neerzet in je klas. Vanuit de 6 principes van waarderend leren ontdek je dat HSP-kinderen bij goed afgestemde omgeving helemaal tot ontwikkeling komen. Het voordeel is dat deze werkwijze ook heel goed past bij de rest van de groep, dus succes voor de hele groep is verzekerd.

Ouders leren hoe ze hun kind kunnen ondersteunen om hun balans te vinden en vast te houden. Maar ook hoe je zelf in balans blijft om de nodige structuur te kunnen bieden. Ouders ontdekken tijdens de coaching ook welke talenten en belemmeringen zij hebben die ze tegenkomen in de opvoeding van hun kind.

Door de hele omgeving te betrekken bij de coaching profiteert dus iedereen van het groeiproces. Een echte win-win situatie dus.

Enkele tips :

-Neem hen serieus;
-Sta achter hen;
-Laat hen zelf proberen;
-Oefen van tevoren;
-Kijk mee;
-Complimenteer;
-Maak hoogsensitiviteit bespreekbaar;
-Zorg dat hulp vragen laagdrempelig is (tip: maak een kletsdoos/schriftje waar het kind dingen in kan schrijven en kijk daar dagelijks in en maak daarna een kort praatje met het kind).

Hoe leren hoogsensitieve kinderen in de klas?

-Vaak zijn hoogsensiteve kinderen beelddenkers;
-Ze zijn ruimtelijk visueel ingesteld;
-Ze leren het beste topdown;
-Ze leren door te ervaren, voelen – ruiken;
-Ze leren door er functionele tekeningen erbij te maken;
-Door middel van mindmappen;
-Ze hebben behoefte aan korte en duidelijke opdrachten.

 

Omdat we het u, uw kind of uw schoolteam zo makkelijk mogelijk willen maken, bieden we de mogelijkheid om zowel training in de praktijk in Maarheeze te volgen (maximaal 4 deelnemers) of op een door u gekozen locatie (eventuele meerkosten worden dan aan u doorberekend).

Neem vrijblijvend contact op via de chatbox of bel naar RAAK.

bottom of page