top of page
Zoeken

High Five: wat zegt de manier waarop je je handen vouwt over je persoonlijkheid?
Onze handen vertellen veel over je persoonlijkheid of over de persoon die tegenover je zit. De manier waarop je je handen vouwt kan bijvoorbeeld enkele persoonlijkheidskenmerken onthullen.


Linkerduim over de rechterduimAls dit de manier is waarop je je handen vouwt, dan betekent dit dat je praktisch ingesteld bent. Je bent niet het type dat ter plaatse een beslissing neemt, maar bekijkt het eerst van alle kanten. Anderen kunnen je niet snel voor de gek houden, omdat je bijna onmiddellijk ontdekt wanneer iemand probeert je om de tuin te leiden. Hierdoor weten mensen die je kennen te vinden om advies. En meestal is dat een verstandig advies. Wat niet betekent dat je ook super serieus bent, je gevoel voor humor is opmerkelijk! En dat herkennen andere mensen ook direct.

Je bent ook romantisch, en weet precies hoe je je partner kan verleiden of verrassen.

Beide duimen naast elkaar


Je bent gevoelig, een perfectionist en zoekt steeds naar details. Als perfectionist vind je het lastig om te zien dat anderen niet net zo gefocust zijn als jij. Daarmee leg je de lat voor jezelf en je omgeving hoog. Je bent een geboren leider, en je slaagt er altijd in om de behoeften van anderen op te merken en in overweging te nemen. Je luistert altijd naar wat de persoon tegenover je te zeggen heeft voordat je een conclusie trekt. Je eerlijkheid en oprechtheid kunnen voor sommige mensen ontwapenend zijn, maar tegelijkertijd zijn dit juist de eigenschappen die je zo fascinerend maken.

Je waardeert ook oprechtheid en eerlijkheid in relaties. Je aarzelt nooit om je zegje te doen en je zorgt ervoor dat je geliefde/partner dezelfde ruimte krijgt.

Rechterduim over linkerduim


Als je jezelf in deze laatste foto herkent, betekent dit dat je een sterk ontwikkelde emotionele gevoeligheid hebt. Je weet welke gevoelens een ander probeert te verbergen, niet omdat je er naar op zoek bent, het is een innerlijk weten. Deze unieke vaardigheid maakt het gemakkelijk voor anderen om zich voor je open te stellen, waardoor je zeer geliefd en gewaardeerd wordt. Dat is een prachtig talent, maar er schuilt uiteraard ook een gevaar in. Zorg ervoor dat je ook tijd voor jezelf neemt om af te schakelen en los te laten.

In relaties begrijp je de onuitgesproken gevoelens van je partner beter dan wie dan ook. Een sterke relatie is waar jij voor gaat.


Hoe ga jij voortaan naar anderen kijken? Wat neem je hieruit mee?

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Hoera! Ik ben een trotse romanticus!

Als coach van het enneagram wil ik je graag laten kennismaken met type 4. Want als je daar meer over weet, dan leer je tegelijkertijd ook veel over mij. Enneagram Type 4, de romanticus, ook wel bekend

Opmerkingen


bottom of page