top of page
Zoeken

Leerhonger

**Leerhonger en Ontwikkeling: Mijn Reis naar Innerlijke Balans**


Als jong meisje was het al zo: presteren is belangrijk, want dan kan je later een goede baan vinden.

En ik wilde mijn ouders graag trots maken. Ik had behoefte om gezien te worden en andere mensen blij, vooral mensen waar ik van hield.

En dus zwoegde ik, na de basisschool volgde het VWO. En ik zwoegde door. Wiskunde vond ik niet leuk, moeilijk zelfs, net als alle andere bèta vakken. Dus toen ik al vroeg in VWO6 merkte dat ik dat jaar niet mijn diploma zou halen, besloot ik de overstap te maken naar de HAVO. Ik wilde nieuwe dingen leren en ontdekken op de PABO. Ik wilde juf worden...


En met 2 vingers in mijn neus haalde ik mijn diploma. Klaar voor het HBO en de PABO.


Daar vond ik vooral de psychologische en onderwijskundige vakken leuk. Ik ontdekte vanalles over mezelf en mijn eigen psyche. Leerhonger had ik, vooral bij die vakken.


Voor mij was het belangrijk dat kinderen lekker in hun vel zaten. Blije kinderen in een klas, zorgden voor een blije juf en een goed leerklimaat.


Daar bleek ik dus anders te zijn dan mijn collega's. Voor hen was het belangrijk om te scoren.


En dus ging mijn reis door

In een wereld waarin kennis en persoonlijke groei hoog in het vaandel staan, is mijn zoektocht naar begrip van de samenwerking tussen lichaam en geest een reis geweest die diep geworteld lag in mijn eigen ervaringen.


Juist doordat al dat harde werken en presteren niet bij mij pasten.

Door middel van studie en oefening heb ik geleerd hoe dit van invloed is op ons welzijn en hoe ik anderen hierbij kan helpen.


Mijn persoonlijke reis begon met een diepgaand verlangen om de verbinding tussen mijn fysieke en mentale gesteldheid te begrijpen: wie ben ik? Wat maakte mij gelukkig als klein meisje?


Doordat ik steeds verder van mezelf verwijderd raakte en ik ging doen wat er van mij verwacht werd heb ik ervaren hoe stress en emoties zich manifesteren in mijn lichaam, en hoe mijn gedachten invloed hebben op mijn welzijn. Ik moet spelen, me creatief uiten, dan kom ik in een flow.


Door middel praktische oefeningen, zoals meditatie en ademhalingstechnieken, heb ik geleerd om deze connectie te erkennen en te begrijpen.


Het enneagram, een model dat verschillende persoonlijkheidstypen beschrijft, heeft mij geholpen om de valkuilen en uitdagingen van zowel mezelf als anderen te herkennen. Ik ben een type 4: de romanticus. Op zoek naar echtheid in mensen en allergisch voor nep. Een diep verlangen naar iets wat onbereikbaar is. In mijn geval een wereld waarin iedereen blij is. En die blije, tevreden mens, dat wil ik ook zijn! En voelen, dat doe ik als geen ander!

Mijn valkuil? Stress... de manier waarop ik organiseer is net teveel en veroorzaakt stress.


Dus terug naar het verlangen om iets te hebben wat een ander heeft en uit die stress stappen.


En ieder type heeft iets waar ik meer van kan gebruiken. Mijn leerhonger wordt uitgedaagd.

De reactie van ons lichaam op deze interne conflicten is vaak duidelijk zichtbaar.


Kinesiologie en brain-gym zijn benaderingen die de verbinding tussen lichaam en geest erkennen en versterken. Door middel van spiertesten en gerichte oefeningen kunnen blokkades worden opgeheven en het natuurlijke evenwicht worden hersteld. Dit heeft niet alleen invloed op ons fysieke welzijn, maar ook op ons vermogen om helder te denken en emotionele stabiliteit te ervaren.


Daarnaast werk ik holistisch en met levensenergie. Ik geloof dat met de juiste intentie lichaam en geest tot rust kunnen komen.


Het is mijn passie geworden om mij steeds verder te verdiepen in deze gebieden en mijzelf te blijven scholen om anderen op een effectieve en empathische manier te kunnen begeleiden. Ik geloof dat door het delen van mijn kennis en ervaringen, ik anderen kan helpen om zich bewust te worden van hun eigen innerlijke processen en hen de tools kan aanreiken om zelfstandig te groeien.


RAAK-talentbegeleiding ben ik gestart vanuit een ideologie en de bedoeling om hoogsensitieve mensen mee te nemen in hun weg naar herstel van hun overprikkelde brein.


Hartenkracht is een methode die naadloos aansluit bij mijn visie op persoonlijke ontwikkeling. Met Hartenkracht word je breinsterk!

Maar de afgelopen tijd hebben meer trainingen die je weer in contact met jezelf kunnen brengen het levenslicht gezien. Online, fysiek: theorie verbonden aan oefeningen.


Door middel van coaching, training en reflectie worden mensen begeleid bij het ontdekken en ontwikkelen van hun unieke talenten en capaciteiten. Deze werkwijze stelt ze in staat om een dieper begrip van zichzelf te krijgen en een leven te leiden dat in lijn is met wie ze echt zijn.

Leerhonger en ontwikkeling zijn niet alleen individuele reizen, maar ook gedeelde ervaringen die ons verbinden met anderen en ons in staat stellen om samen te groeien naar een staat van innerlijke balans en vervulling. Ontwikkelen is namelijk een teamsport


9 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page